החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות.

מוקד מידע וזימון תורים:

5806*

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות. 

אבחון פסיכיאטרי לקשב וריכוז לילדים ונוער

אבחון הפרעת קשב עפ"י חוזר משרד הבריאות חייב לכלול הערכה קלינית של רופא מומחה פסיכיאטר א נוירולוג.

במסגרת הערכה תיבדק ההיסטוריה הרפואית של הילד ומשפחתו, תתבצענה הערכות על פי הקריטריונים של מדריך DSM והערכה של הפרעות אפשריות אחרות ותיערך בדיקה קלינית מפורטת. בנוסף, תהליך האבחון תמיד יכלול שאלונים להורים ולצוות ההוראה של הילד וכלים אבחוניים נוספים וזאת בהתאם להמלצת הרופא.

האבחון כולל ארבעה שלבים ומתבצע ע"י פסיכיאטר מומחה ילדים ונוער –

  1. טרם תהליך האבחון ההורים והגננת/המורה ידרשו לענות על שאלונים אשר ישלחו להם באמצעות הדואר האלקטרוני. ההורים ידרשו להגיע עם השאלונים במועד האבחון.
  2. מפגש ראשון - פגישה זו מיועדת להורים ותתקיים ללא נוכחותו של הילד. בפגישה תספרו לנו על אתגרי ההתמודדות של ילדכם והאתגרים של הסביבה מולו. המטרה בפגישה זו, המתקיימת רק בנוכחותכם ההורים, היא היכרות ראשונית של ילדכם באמצעות שיח חופשי וללא פגיעה ברגשות הילד.
  3. מפגש שני - פגישה פרטנית עם הילד. בפגישה זו הפסיכיאטר ישוחח עם הילד או/ותוך כדי משחק (המותאם לגיל הילד), ויתרשם מהאתגרים שהוא עצמו חווה.
  4. מפגש שלישי - פגישת סיכום הכוללת ייעוץ והמלצות. בפגישה זו נעדכן אתכם באשר לאבחנה של ילדכם, האתגרים הטיפוליים, ההמלצות הטיפוליות, סוג הטיפול והמטפל המתאים.

 

בנוסף, הרופא המטפל עשוי להפנות את הילד :

  • לאבחון ממוחשב (MOXO) אשר משמש ככלי עזר נוסף בתהליך שמטרתו דיוק ובהירות.( בעלות נפרדת).
  • במקרה בהם יעלה חשד ללקויות למידה בנוסף להפרעת קשב הפסיכיאטר עשוי להפנות את ילדיכם לאבחון פסיכודידקטי אשר משמש לאיתור לקויות למידה והתאמות לימודיות למערכת החינוך. (הארכת זמן, התעלמות משגיאות כתיב וכדו'). (בעלות נפרדת).

סיכום אבחון:

לאחר קבלת התמונה המלאה הפסיכיאטר ישקול בהתאם לצורך טיפול תרופתי המתאים לילדכם וזאת בהתאם לתוצאות שהתקבלו. תהליך ההתאמה לטיפול התרופתי עלול להיות מעט ארוך ויכלול את כל הקשור אל התאמת התרופה, המינונים הנכונים לילד, מעקב אחרי תופעות לוואי (במידה וקיימות), וכן בדיקה ומעקב אחר מדדים נוספים החיוניים להצלחת הטיפול.

בנוסף, לפי הצורך, נמליץ על המשך התערבות כגון טיפול רגשי, הדרכת הורים, הקניית מיומנויות לתפקודים ניהוליים ועוד. נתאים את סוג המטפל והגישה הטיפולית בהתאם לתוצאות שהתקבלו באבחון. באחריותנו לדייק עבורכם ההורים את ההמשך וזאת על מנת שלא  תמצאו את עצמכם מבולבלים ומתלבטים בין האפשרויות השונות.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out LoudPress Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out LoudPress Enter to Stop Reading Page Content Out LoudScreen Reader Support
me-מרכזים לטיפול רגשי

הדרך שלכם ושל היקרים לכם, לשיפור איכות החיים הרגשיים מתחילה כאן ועכשיו

מוקד מידע וזימון תורים:

משפחת ME מתרחבת

רוצה לקחת חלק בעשייה שלנו?