me-מרכזים לטיפול רגשי

מוקד מידע וזימון תורים:

5806*

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הדרכה הורית

בשונה מבעבר, בו ההתמקדות הייתה בעיקר בהתנהגות הילדים בלבד, כיום הורים יכולים לגשת להדרכה הורית – תחום המתמקד בקשיי ההורים, שאלותיהם ותהיותיהם אודות החינוך, סיוע לילדים ופתרון בעיות ייחודיות לכל משפחה ומשפחה.
הדרכה הורית

 הדרכה הורית מהי הדרכה הורית?

הדרכה הורית היא תחום טיפולי שנועד לסייע להורים למצוא את דפוס ההורות הנכון להם ולמשפחה, בהתחשב בצרכי הילדים, מאפייני הגיל והשלב בו הם נמצאים בחיים. בבסיס התחום עומדת גישה טיפולית הגורסת כי התנהגות הילדים והתנהלות הבית מושפעים מגישת ההורים, מהתנהגותם, מהבנתם את הילדים וכו'. על לכן, התמקדות דווקא בהורים יכולה לשפר פלאים את מערכות היחסים בבית ולפתור בעיות התנהגויות שונות של הילדים. יש לציין כי הדרכה הורית יכולה להינתן לשני בני זוג, להורה אחד ואף במקרים מסוימים, בשילוב הילדים.

קראו על - טיפול רגשי לילדים

הדרכה הורית: תחום דינאמי מטבעו

הדרכה הורית מסייעת להורים להתמודד עם מגוון מצבים, שאלות או קשיים הצצים מאליהם במהלך החיים. כפי שכולנו חווים כהורים בעצמנו, למרות הניסיון שלעיתים יש ברשותנו בתחום ההורות ולמרות שחלקנו בילינו שעות רבות בקריאה ומחקר אודות אתגרי ההורות, עדיין עלולות לעלות בראשנו שאלות רבות ותהיות אודות מצבים מסוימים ועל דרך ההתמודדות שלנו כהורים עמם. כאן בדיוק ניתן להעניק להורים כלים, מיומנויות וידע, לצד ליווי מקצועי ואישי.

למי מיועדת הדרכה הורית?

אין אוכלוסיית יעד מדויקת שעבורה נועדה ההדרכה ההורית, מלבד אוכלוסיית "ההורים" בכללותם. הסיוע ניתן הן להורים צעירים והן להורים מנוסים, הן להורים לילדי הגיל הרך והן להורים לילדים הנמצאים בעיצומו של גיל ההתבגרות. עם זאת, נהוג להתמקד בשני טווחי גילאים:

גילאי 4-10 – מדובר בגיל בו חווה הילד שינויים רבים בחייו הצעירים, הכוללים מעבר לגן עירייה (חלק מהילדים חווים זאת כבר בגיל 3), לאחר מכן מעבר לבית ספר יסודי עם כלל משמעויותיו (כניסה למסגרת חדשה, מעין "יציאה" אל העולם החוץ- משפחתי העוטף אל מסגרות אינטנסיביות יותר, פיתוח תחושת הישגיות, רכישת ערך עצמי, פיתוח יכולת למידה ועמידה במסגרת וכד').

בגילאים אלו, ההדרכה ההורית תתמקד בהבנת צרכי הילד, סיוע ביצירת קשרים חברתיים, חשיבות האיזון בין מערכות היחסים השונות שהילד מנהל וכיו"ב.

הדרכה הורית גילאי 11-16 – אם בעבר היה מקובל להתייחס לגיל ההתבגרות ככזה שמתחיל מהבת מצווה\בר מצווה, כיום נהוג להתייחס אליו דווקא ככזה שמתחיל מגילאי 10 +. תקופה זו של גיל ההתבגרות נחשבת למאתגרת במיוחד עבור המשפחה כולה, בה הילד חווה שינויים חברתיים, לעיתים לימודיים וכד', ומקביל חווה גם שינויים גופניים כגון: שינוי המראה החיצוני, הופעת חשק מיני וכן הלאה. בהתאם, הילד מתמודד עם סוגיית פיתוח דימוי עצמי, פיתוח אישיות עצמית ועוד.

בהתאם, הדרכה הורית לילדים בגילאים אלו תתמקד בסיוע להורים להבין את קשיי הילדים, סיוע במתן מרחב אישי למתבגרים, פיתוח עצמאות אישית, חיזוק ביטחון עצמי ושיפור קשיים בין בני משפחה (אם קיימים).

לסיכום, חשוב לומר כי הדרכה הורית לוקחת בחשבון גם את מאפייני הילד הספציפי ואת התהליכים האינדיבידואלים שהוא חווה.

נושאים נוספים לקריאה:


מהיום בו הילדים שלכם הגיעו לעולם, אתם מנסים לעשות את הטוב ביותר שאתם יודעים וככל שביכולתכם על מנת לאפשר להם לצמוח ולהתפתח בסביבה מאושרת. המציאות מלמדת אותנו כי לא תמיד הדברים מתרחשים כמתוכנן. ולמרות ההשתדלות הרבה שלכם כהורים, התנהגותכם אינה מותאמת לצרכים ולאתגרים שהילד מתמודד עימם.  כל ילד הוא עולם ומלאו ומה שעבד לכם עם הבן הבכור, לא תמיד יעבוד עם הילדים האחרים. לעיתים עולה תחושת אכזבה מעצמכם או מילדיכם  תחושת התסכול מובילה לעיתים לתחושת ייאוש ואז חשוב להתאים את תגובותינו והתנהגותנו כהורים ולהתאימם לצרכיי הילד, מומלץ להסתייע על ידי פניה אל הדרכה הורית. זוהי הדרך האחראית לקבל הנחייה מאיש מקצוע טיפולי בנושאים החשובים לכם ביותר, למצוא מקום לפרוק את התסכולים, למצוא דרכים חלופיות להתמודדות ובעיקר לקחת אחריות על החיים שלכם ושל הילד שלכם. אנו מזמינים אתכם לפנות להדרכה הורית הניתנת ע"י הצוות המקצועי והאמין של מרכז המומחים ME.

היכולת למצוא את העמק השווה – הדרכה הורית לאתגרים שבדרך

אם עד היום ריכזתם את כל המאמצים לטיפול בילד שלכם, ועדיין לא ראיתם שם שיפור בהתנהגות, בתגובות או ביכולת שלו להתמודד עם אירועים שונים בחייו, הגיע הזמן לבחון אופציות אחרות. לעיתים רבות ההתנגדות לקבלת טיפול של הילד נובעת דווקא מהלחץ של ההורה או מחיכוכים חוזרים ונשנים בין כל הדמויות החשובות בחייו של הילד, מה שהופך את הרצון שלו לקבל טיפול, למינימלי. ובדיוק מסיבה זו, דווקא ברגע בו אתם מרגישים חסרי אונים, עליכם לקחת אחריות על האווירה בבית ולפנות להדרכה הורית. המשמעות של הדרכה הורית, הינה למצוא מקום בו אתם יכולים להעלות בצורה בטוחה ודיסקרטית את כל החששות והפחדים שלכם, מול גורם מקצועי וניטרלי. זוהי הסיטואציה בה אתם יכולים להכיר בטעות, אבל גם ללמוד איך לצאת מהאתגר הנוכחי מבינים חזקים ואיתנים יותר לטובת חיים מאוזנים לכל בני הבית בעתיד לבוא. בהדרגה ועל בסיס תהליך התפתחותי של כל המעורבים, יהיה לכם נוח יותר לפתח ערוץ תקשורת מותאם מול הילד שלכם, לאפשר לו ולכם להבין מהן הסיבות שמניעות אתכם ולבקש ממנו לשתף פעולה. התקשורת היא הכלי המנצח ואי אפשר להתעלם מהחשיבות של תקשורת בריאה עם הילד, דווקא בעת משבר.

הדרכה הורית היא כלי עם עוצמות

כל הכלים אותם אתם עתידים לקבל במהלך השבועות והחודשים של הדרכה הורית, הם כלים אותם תוכלו ליישם גם בעתיד ובקלות יחסית. ככל שתיטיבו להטמיע את ההדרכה ההורית של מרכז המומחים ME, יהיה לכם קל יותר לנהל את הבית מתוך מקום מכבד ומכיל, ולא ממקום מתוסכל בו אווירת התקשורת בבית עכורה.

מוזמנים לשתף:

צרו קשר
close slider
me-מרכזים לטיפול רגשי

הדרך שלכם לשיפור איכות החיים הרגשיים שלכם ושל היקרים לכם מתחילה כאן ועכשיו

מוקד מידע וזימון תורים:

Call Now Button