החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות.

מוקד מידע וזימון תורים:

5806*

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות. 

אבחון פסיכיאטרי

בשלבי חיים שונים, רבים מאתנו חווים קשיים ואתגרים נפשיים כאלו ואחרים. חלקנו יצליחו להתמודד עם אותם מצוקות בעזרת גורמי החוסן שלנו, חברים ומשפחה, אך ישנם כאלו שיזדקקו לסיוע מקצועי יותר על מנת לחזור לתפקוד תקין. במצבים בהם קיים קושי בהתמודדות, סבל רגשי, וקושי בתפקוד המשפיע על איכות החיים מומלץ לפנות לסיוע מקצועי ולהיעזר באבחון פסיכיאטרי מקצועי. באמצעות אבחון פסיכיאטרי מקצועי, ניתן לקבל תמונה מלאה אודות המצב הרגשי ומצבו הנפשי של הפונה ולהתאים דרכי טיפול מתאימות. הצוות המקצועי של מרכז המומחים ME יכול לעזור לכם להבין ולהתמודד עם הקשיים הרגשיים והנפשיים מהם אתם סובלים, על מנת לאפשר לכם איכות חיים טובה יותר.

ממה מורכב אבחון פסיכיאטרי?

אבחון פסיכיאטרי, מתבצע ע"י רופא מומחה בפסיכיאטריה. תהליך האבחון הפסיכיאטרי נועד לבחון את היכולת התפקודיות, הרגשיות והנפשיות של אדם. בין אם מדובר במצב אקוטי, קבלת חוות דעת נוספת, קבלת חוות דעת משפטית ובין אם מדובר בבחינת התפקוד בבית הספר, הליך האבחון מתבסס על קריטריונים ושלבים שונים. ראשית, תיבדק ההיסטוריה הרפואית השלו. שלב זה יכלול את קבלת הנתונים הביוגרפיים, התלונות הרפואיות הקודמות וההיסטוריה האישית של הנבדק ועוד.

בהמשך, יבחן המצב הנפשי ורגשי של הנבדק; שלב המתבסס על תלונות נוכחיות, בדיקת הסבל והמצוקה ועוצמתה. הבדיקה מתבצעת על סמך קריטריונים רפואיים. ההתרשמות הסופית של הפסיכיאטר המאבחן תכלול גם  סקירת המראה, ההתנהגות, הדיבור, אופן החשיבה כמו גם תוכן המחשבות של הנבדק. בנוסף הרופא  יכול לבדוק את מצבו הפיזי של הנבדק או להפנותו לבדיקת רופא משפחה  זהו חלק אינטגרלי מהליך האבחון, והוא יכלול את: מדדי לחץ הדם, הטמפרטורה, קצב הנשימה של הנבדק, ספירת דם מלאה וכן הלאה.

בסיום האבחון, הרופא ישתף את הנבדק בממצאים ובאבחנה וימליץ לו על המשך טיפול תרופתי ו/או שילוב של טיפול רגשי אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט בהתאם לאבחנה.

אבחון פסיכיאטרי - אחריות היא שם המשחק

בהתאם למסקנות העולות מהאבחון הפסיכיאטרי, ניתן להתאים את הטיפול המתאים – בין אם מדובר בתרופה ובין אם מדובר בטיפול פסיכותרפי. עם זאת, נדגיש כי האבחנה תתקבל לאחר ביצוע ההערכה עם הנבדק, באמצעותה ניתן יהיה לאתר ולאבחן את התסמינים מהם סובל הנבדק, ולהתאים עבורו את המענה הרלוונטי ביותר. לסיוע מקצועי, ניתן לפנות אל מרכז המומחים ME. הצוות המקצועי יהיה שם לאורך כל הדרך, כדי לתת לכם את התמיכה הנדרשת.

אבחון פסיכיאטרי - התמודדות עם קשיים בחיים
קיימים קשיים ואתגרים שונים בחיים שאיננו מצליחים להתמודד איתם באמצעות החוסן הנפשי ומסגרת התמיכה הכוללת את המשפחה והחברים. במצבים בהם אדם חווה סבל רגשי וקושי משמעותי בתפקוד, ההמלצה היא לפנות אל ME מרכז טיפולי מתקדם המציע אבחונים וטיפולים שונים, ביניהם גם אבחון פסיכיאטרי. מהו אבחון פסיכיאטרי? אבחון פסיכיאטרי יעשה באמצעות פסיכיאטר ילדים ונוער מומחה או פסיכיאטר מבוגרים מומחה וזאת בהתאם לגיל הפונה. פסיכיאטר הינו רופא שתחום המומחיות שלו הינו פסיכיאטרי - רגשי ונפשי. המטרה העיקרית של האבחון היא זיהוי הבעיה ובחינת התסמינים שגורמים לסבל בקרב המטופל ובהתאם התאמת טיפול ושלילת בעיות בריאותיות וגורמים אחרים אשר יכולים לגרום למצב ממנו סובל המטופל, כמו למשל בעיות הנובעות כתוצאה מחוסר איזון הורמונלי, בעיה נוירולוגית ועוד.
לחץ כאן
מתי קיים צורך באבחון פסיכיאטרי?
• בראש ובראשונה להבנת והגדרת הבעיה מנה סובל האדם – כשההגדרה ברורה ומתבצעת אבחנה מבדלת אפשר לדעת במה לטפל ואיך לטפל. ממה האדם סובל. להתאים טיפול תרופתי והמלצות לטיפול רשי מדויק אשר תואם לבעיה. • קשיים מתמשכים בבית הספר – פעמים הילד מופנה על ידי היועצת החינוכית של בית הספר לאבחונים. ההחלטה לערוך לילד או לנער אבחון פסיכיאטרי וזאת על מנת להבין ממה הילד סובל, מהי המצוקה שאותה הוא חווה והסיבות לה ובהתאם להחליט כיצד נכון ומדויק להמשיך לטפל אם מדובר על המלצה להמשך טיפול תרופתי או המלצות להמשך טיפול רגשי. לדוגמה התאמת טיפול תרופתי לבעיה ממנה סובל הילד יכולה לעזור במידה ניכרת לילד אשר סובל מבעיית קשב, ריכוז והיפראקטיביות ולייצב אותו בהיבט הרגשי. • אבחון המשך – פעמים הפסיכותרפיסט אשר יבצע אבחון ראשוני, ימליץ לאותו מטופל לעבור אבחון פסיכיאטרי וזאת על מנת שיותאם לו הטיפול הנכון ביותר. • מצב ירוד – באם אותו אדם חווה מצב נפשי אקוטי, חשוב שהוא יעבור אבחון באמצעות פסיכיאטר אשר יוכל לזהות את התסמונת ממנה הוא סובל ולהתאים לו את הטיפול התרופתי הנכון ביותר. • חוות דעת משפטית – יש פעמים בהם המטופל מופנה על ידי בית המשפט אל הפסיכיאטר למטרת אבחון פסיכיאטרי. חוות הדעת הינה בעלת משקל משמעותי בקביעתה של חוות הדעת המשפטית, שכן זו מספקת לשופט/ת מידע אודות מצבו של המטופל בהיבט הרפואי פסיכיאטרי.
לחץ כאן
הליך אבחון פסיכיאטרי
אבחון פסיכיאטרי במכון ME יעשה על ידי רופא פסיכיאטר מומחה. בעת האבחון הפסיכיאטר יבחן את היכולות של הנבחן, אם מדובר על היכולות הרגשיות שלו והיכולות הפונקציונליות. האבחון תמיד יתבסס על קריטריונים ושלבים שונים: • היסטוריה רפואית – השלב הראשון יהיה בדיקת ההיסטוריה הרפואית של הנבחן, היסטוריה אשר תכלול נתונים אודותיו, היסטוריה אישית, אבחנות קודמות, תלונות של המטופל ועוד. • מצב רגשי נפשי – השלב הבא יהיה לבדוק את מצבו הרגשי נפשי של הנבחן וזאת על ידי קריטריונים ידועים מראש. בתחילה, הפסיכיאטר יבקש לדעת מה מציק למטופל, מה התלונות שלו, מה רמת הסבל שלו ועוד. • מצב פיזי – פעמים, הפסיכיאטר יערוך בדיקה רפואית וזאת על מנת לבדוק את מצבו הפיזי או יפנה את הנבחן לרופא המשפחה שלו על מנת להמציא תוצאות של בדיקות דם ומדדים נוספים. • מסקנה – מסקנתו של הפסיכיאטר תתבסס על תוכן המחשבות של המטופל, ההתנהגות שלו, החשיבה ועוד. בהתאם הפסיכיאטר יאמר לנבדק מהם הממצאים שלו, מהי האבחנה ומהו הטיפול התרופתי עליו הוא ממליץ. פעמים רבות הטיפול יכלול גם טיפול תרופתי וגם טיפול רגשי.מעוניינים לקבוע פגישה למטרת אבחון פסיכיאטרי במרכז המומחים של MENTAL EXPERTS - הבית של המטפלים המומחים? הקליקו כאן או טלפנו אלינו 5806*
לחץ כאן
שקופית קודמת
שקופית הבאה
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out LoudPress Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out LoudPress Enter to Stop Reading Page Content Out LoudScreen Reader Support
me-מרכזים לטיפול רגשי

הדרך שלכם ושל היקרים לכם, לשיפור איכות החיים הרגשיים מתחילה כאן ועכשיו

מוקד מידע וזימון תורים:

משפחת ME מתרחבת

רוצה לקחת חלק בעשייה שלנו?