החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות.

מוקד מידע וזימון תורים:

5806*

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות. 

חרדה

חרדה היא מצב נפשי בו האדם מרגיש חוסר שקט נפשי וגופני, מתח ודאגה רבה עקב מחשבה שמשהו עומד לקרות. המחשבה עשויה להיות על איום וסכנה אמיתיים או כפרשנות של האדם את הסיטואציה. האדם חש חוסר אונים מול המחשבה והתחושה הפיזית שעולה בעקבותיה.
מאפייני החרדה הפיסיים הן דופק ונשימה מהירים, רעד, הזעה, תחושה של עילפון ו\או סחרחורת ותחושת פחד.

החיים בצל החרדה אינם פשוטים ומקשים על תפקוד תקין. כיום, ניתן לטפל בחרדה ובמאפיינים שלה באמצעות טיפול רגשי ממוקד או טיפול  התנהגותי קוגניטיבי (CBT) ובמקרה הצורך התאמת טיפול תרופתי ולחזור ולתפקד בצורה מיטבית.

דיכאון

דיכאון הוא מצב נפשי המתאפיין במצב רוח ירוד הנמשך לאורך זמן ופוגע בתפקוד. נכון, לכולנו ישנם ימים קשים יותר כשמצב הרוח יורד,  אך בסופו של דבר אצל חלקנו מצב זה מסתדר לאחר כמה ימים. כאשר מצב הרוח הירוד נמשך תקופה ארוכה יותר ומתחילים להרגיש פגיעה בתפקוד היומיומי הדבר עשוי להעיד על דיכאון וצורך לפנות לטיפול.

סימני הדיכאון הנפוצים הם ירידה במצב הרוח, תחושות ייאוש, פרצי בכי, פגיעה במוטיבציה לעבוד או ללמוד, חוסר רצון להשתתף בפעילויות חברתיות, פגיעה בתיאבון (תיאבון מוגבר הגורר אכילת יתר או חוסר תיאבון אשר גורם למצב שבו כמעט ולא אוכלים) ובשינה (מצב בו ישנים הרבה יותר מהנדרש או כמעט ולא ישנים), הופעת תסמינים של בעיות קשב וריכוז ועוד. דיכאון היא מחלה מאד שכיחה (כל אדם רביעי עשוי ללקות בדיכאון) העלולה לפגוע בכל מרקם החיים של האדם, סביבתו  ומשפחתו ולכן מומלץ לטפל בו על מנת להקל על הסימפטומים הנלווים אליו ולתת כלים להתמודד איתו בהמשך, אמצעים לזהות את הדיכאון בעתיד וטיפול בגורמים אשר גרמו לו.

במסגרת הטיפול מתבצעת הערכה ראשונית והתאמת תוכנית טיפולית ע"י עו"ס קליני או פסיכולוג קליני. פסיכיאטר מומחה יאבחן ויספק התאמת טיפול תרופתי וליווי התהליך. במידה ונדרש, בהמשך משולב טיפול רגשי בגורמים לדיכאון אשר ניתן על ידי פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט מומחה ובמקרים בהם יש פגיעה בתא המשפחתי נשקול טיפול משפחתי לייצוב המערכת המשפחתית והקמת מערך תמיכה למטופל.

הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים

הפרעת קשב וריכוז כוללות סימפטומים של התנהגות אימפולסיבית ולעיתים היפראקטיבית ותסמינים של פגיעה בקשב. מדובר בהפרעה נוירו התפתחותית‏ אשר פוגעת ביכולת לעבד, למיין, ולהתמקד בגירויים המתאימים והרצויים ביותר מתוך כלל הגירויים התחושתיים בזמן נתון.

סממנים נוספים אשר עשויים להעיד על קיומה של הפרעת קשב וריכוז הם רמת מוסחות גבוהה, חוסר תשומת לב לפרטים קטנים, איבוד תכוף של חוט המחשבה, קושי בזכירת סדר פעולות של משימות שונות, במצבים מסויימים פעלתנות יתר וחוסר מנוחה במקרים בהם מאובחנת גם היפראקטיביות, בעיות בסדר וארגון, שכחנות, קושי בלסיים מטלות מורכבות ועוד.
סימנים אלו אופייניים לילדים צעירים והנם חלק טבעי מתהליך ההתפתחות שלהם, אולם כאשר הם מופיעים בתדירות גבוהה יותר או במינון גבוהה יותר ייתכן והדבר מעיד על קושי.

טיפול דיאדי – מה זה אומר?

החיים בצל הפרעת הקשב והריכוז לא פשוטים הן עבור הילד והן עבור ההורים אשר מוצאים עצמם עוסקים בהתמודדות עם ההפרעה והשלכותיה.

כיום, המודעות לזיהוי הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים הנה במגמת עלייה, הן בקרב הורים והן בקרב מערכת החינוך. בנוסף, גם אמצעי הטיפול הפכו ליעילים יותר ומביאים להקלה הן אצל הילד והן אצל הוריו ומאפשרים חיים טובים יותר.

בתחילת הטיפול מתבצעת הערכה ראשונית והתאמת תוכנית טיפולית ע"י עו"ס קליני או פסיכולוג קליני. במידה ועולה חשד לקיומה של הפרעת קשב, מופנה הילד לאבחון על ידי פסיכיאטר או נוירולוג מומחה אשר אמונים על אבחון מדוייק של ההפרעה והמלצה על טיפול תרופתי במידה ונדרש.

היות וחלק מהילדים בעלי הפרעות הקשב והריכוז אף סובלים לעיתים מחרדה ודיכאון ותחושת חוסר הצלחה וחוסר מסוגלות חשוב לטפל גם באספקט הרגשי של ההפרעה באמצעות טיפול רגשי.
הטיפול מסייע לאספקט הרגשי  היות ולעיתים הם חווים דימוי עצמי נמוך וקושי במיומנויות חברתיות המלווה אותם וזקוקים לטיפול וליווי מקצועי על מנת להשיג איכות חיים רגשית טובה.

אנחנו מספקים ליווי והדרכת הורים אשר מהווים חלק חשוב ביותר מהצלחת התהליך ומסייעים להורים להיות חלק משמעותי מהפתרון והתקדמות הילד ולתת להם כלים להתמודדות בהמשך.

בנוסף, נתונים מראים כי אצל כ- 45% מהילדים בעלי הפרעת קשב מופיעים גם תסמינים של לקויות למידה. במקרים של חשד ללקויות למידה אנחנו מספקים אבחונים פסיכודידקטיים במטרה לאתר לקויות למידה ומתן המלצות להתאמות למידה למערכת החינוך ולסייע לו לחוות הצלחה במערכת החינוך על מנת להעלות את הביטחון העצמי ותחושת המסוגלות שלו.

הפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים

גם מבוגרים סובלים מהפרעת קשב וריכוז. למעשה, 4%-7% מהמבוגרים סובלים מ ADHD אך חלקם אינם מאובחנים ולא מקבלים טיפול מתאים. הפרעת קשב אצל מבוגרים גורמת לבעיות בבית, בחיי החברה, בלימודים ובעבודה ולעיתים עלולה להקשות על תפקוד תקין. מבוגרים רבים אף מגלים כי הם סובלים מהפרעת קשב וריכוז דרך אבחון ילדיהם. אנחנו מציעים לכם לאבחן את עצמכם עוד היום ולמצות את הפוטנציאל הטמון בכם ולא רק לטפל בהפרעה אלא אף למנף את היתרונות הגלומים בה.

אבחון וטיפול מתאימים אצל מומחים במרכזי ME בכוחם לשנות את חייכם מקצה לקצה בכל גיל ובכל שלב בחיים. הטיפול כיום הנו יעיל במיוחד ומשלב טיפול התנהגותי\רגשי לצד טיפול תרופתי אשר הוכיח את עצמו כמשפר איכות חיים.

הפרעה טורדנית כפייתית (OCD)

OCD היא הפרעה נפשית המתאפיינת במחשבות בלתי רצוניות פולשניות וטורדניות אשר מעוררות חרדה. ברוב המקרים, מי שסובל מההפרעה מוצא לעצמו דרכים להקל על החרדה או על חוסר הנוחות שגורמות המחשבות האלו.
ההקלה יכולה להתבטא בביצוע פעולות טקסיות שוב ושוב במטרה לנטרל את המחשבות הבלתי-רציונליות אך הן גורמות סבל וטרחה כשלעצמן. הטקסים הם רצף של פעולות חוזרות, שהאדם מרגיש שנכפה עליו לבצע, שוב ושוב.
מצד אחד, מובילים הטקסים להקלה, ומצד שני הם גוזלים זמן רב, ולפעמים גורמים לפגיעה קשה בתפקוד. לפעמים מופיעים טקסים בלבד גם ללא מחשבות מובחנות ומוגדרות שמלוות אותם. ניסיונות ההימנעות מהפעולות הטקסיות מעצימה מאוד את תחושת החרדה ויוצרת תחושת דיכאון. 

לא מעט אנשים הסובלים מ OCD מוצאים עצמם מוטרדים יתר על המידה מניקיון, מנושאי בטיחות שונים או מדאגה לפרטים שונים בחייהם אשר גורמים להם לחרדה ולפגיעה באורח חיים תקין ולשיבוש סדר היום שלהם.
צוות המומחים שלנו נמצא עבורכם במטרה לסייע לכם להיפטר מהתחושות הקשות המלוות את ההפרעה ולסייע באמצעות טיפול רגשי\התנהגותי  קוגניטיבי לצד טיפול תרופתי במקרה הצורך אשר תפקידם למתן התופעה ולסייע לכם לחזור לחיים תקינים, נטולי חרדות והתנהגויות לא נשלטות.

פוסט טראומה (PTSD)

פוסט טראומה מקושרת בדר"כ עם אירועים ביטחוניים קשים דוגמת מלחמה או אירועים קשים אחרים במהלך השירות הצבאי אך ישנם אירועים נוספים בחיים כגון תאונות דרכים, פגיעה מינית, חשיפה לאלימות קשה ואירועים קשים אחרים אשר עשויים להוות מקור לפוסט טראומה.
כאשר חווים הפרעה פוסט-טראומטית, האירוע הטראומטי חוזר במחשבתו של האדם. מצבים שונים בחייו לצד ריחות, רעשים ועוד עשויים לעורר אותה שוב ושוב ולהחזיר אותו לאותו אירוע נקודתי מבלי יכולת להתקדם קדימה בחייו.
הפרעת דחק מתאפיינת בהתקפי חרדה, כושר ריכוז ירוד, רגישות יתר לריחות ורעשים , בעיות בשינה ואכילה, מזג לא נוח ותסמינים נוספים. ההפרעה פוגעת לא רק באדם עצמו אלא גם בסביבה הקרובה לו ומהווה מכשול בדרך למימוש עצמי וניהול חיים תקינים.

כיום ניתן לטפל בפוסט טראומה במספר שיטות אשר הוכיחו את עצמן כיעילות ומיטביות. שיטות אלו כוללות טיפול תרופתי, במקרה הצורך, אשר נועד להפחית את תסמיני החרדה והדיכאון ולשפר את איכות השינה.

לצד הטיפול התרופתי ניתן טיפול פסיכולוגי\רגשי במגוון שיטות כגון טיפול התנהגותי (CBT) שגם הוא נועד לסייע להקל על תסמיני החרדה והדיכאון, טיפול פסיכולוגי בגישות שונות שמטרתו לסייע לחזור לחיים תקינים ולתפקודים שונים בחיים אשר נפגעו כתוצאה מהטראומה דוגמת תפקוד זוגי, משפחתי ועוד, טיפול בחשיפה (PE) אשר מטרתו לספק למטופל חשיפה מודרכת ומותאמת אישית לאירוע וכך להפוך אותו לזכרון פחות מפחיד וכן טיפול באמצעות שיטת EMDR אשר מבוססת על תנועת העיניים והעלאת אסוציאציות חופשיות במטרה להפוך את האירוע הטראומתי לזיכרון רגיל בלבד, פחות מפחיד, פחות מאיים ופחות טראומתי.
בנוסף, במרכז ניתן לקבל טיפול באמצעות היפנוזה ע"י מטפלים מומחים אשר הוסמכו לכך על ידי משרד הבריאות וכן ליווי בשיקום ושילוב מלא בחזרה לחיים תקינים וחיי קהילה.

פוסט-טראומה

לחץ נפשי (stress)

אחד מהמאפיינים הבולטים של העידן המודרני הוא הלחץ, stress. עם השנים, חלה עלייה בכמות הלחץ המופעלת על האדם ועל תחושת המחויבות והזמינות, קצב החיים המהיר, הלחצים המופעלים עליו, דרישות הסביבה, פרפקציוניזם, עמידה ביעדים ושיפור מתמיד של הביצועים שלו.
הלחץ הנפשי הוא לא רק תוצר של העידן המודרני אלא שכיום הוא מאפיין של דור שלם אשר מרגיש כי הוא נמצא תחת מכבש לחצים מתמיד. ללחץ השפעות שליליות על הגוף כגון עליה בלחץ הדם, התפתחות סוכרת, בעיות עיכול והשמנה, מחלות לב, היחלשות המערכת החיסונית ואף סכנה לחלות בסרטן ולכן דורש תשומת לב יתרה וטיפול מתאים.

אנחנו ב ME מאמינים בתפיסה הוליסטית הרואה בחיבור ההדוק בין גוף לנפש את תמצית הגישה הטיפולית שלנו. אנחנו מציעים לכם כלים מעשיים להתמודדות עם הלחץ, תמיכה, הכלה, סיוע וטיפול רגשיים\התנהגותיים ופיסיים ואף תרופתיים במידת הצורך במטרה להחזיר אתכם למסלול, לסייע לכם להפחית או להתמודד עם רמות הלחץ המאפיינות את החיים שלכם ולחזור לתפקוד תקין ומיטבי.

קשיי הסתגלות

אחד המאפיינים הבולטים של החיים המודרניים הוא הצורך התמידי להסתגל לשינויים. אנחנו חיים בעידן דינמי, תזזיתי והדבר היחיד הקבוע בחיינו הוא השינוי. שינוי מעורר אצל אנשים רבים לחץ ומתח נפשיים,שהנם טבעיים לחלוטין לנוכח הנסיבות, אולם לעיתים תקופת ההסתגלות לשינוי מתארכת מעבר למצופה וגורמת לתסמינים שונים.
תסמינים אלו יכולים להיות מצוקה נפשית חריגה לנוכח השינוי, פגיעה משמעותית בתפקוד התעסוקתי, החברתי או תפקודים אחרים, כאשר המטופל מפגין הימנעות מתמשכת ממגע עם רגשותיו הקשים, הופעתם של קשיים גופניים ותלונות תדירות וחוזרות על כאבים חדשים שלא נחוו בעבר ועוד. ניתן לטפל בקשיי הסתגלות הן באמצעות טיפול רגשי\התנהגותי והן באמצעות טיפול תרופתי במידה ונדרש בהתאם לאבחנה.

טיקים

טיקים הנן תנועות חסרות מטרה, קצרות, פתאומיות ובלתי רצוניות. הטיקים יכולים להיות תנועתיים (מוטוריים) או טיקים קוליים (ווקאליים). הטיקים המוטוריים מתבטאים בתנועות גוף לא נשלטות כגון מצמוץ, תזוזה של הפה והאף, תנועות מוזרות של הראש, רקיעה ברגליים וכן נגיעה בחפצים או חלקי גוף שונים. הטיקים הווקאליים מתבטאים בהשמעת קולות כגון כחכוך בגרון, נהמות, משיכות אף קולניות ויריקות ואף חזרה על מילים או משפטים שלמים ואף קללות. מקורם של הטיקים הוא במוח, במערכת העצבים המרכזית ומקורם משיבוש הורמונלי בפעילות הורמון הדופמין הפעיל בתקשורת בין תאי העצב במוח.

תסמונת טורט

תסמונת טורט הנה מחלה תורשתית הכוללת טיקים (מוטוריים ו-ווקאליים) וכן ברוב המקרים כוללת גם מאפיינים התנהגותיים כגון תופעות כפייתיות, הפרעות למידה, התפרצויות זעם ואי-שקט מוטורי. במרבית המקרים,  המחלה מתגלה בגיל צעיר, לרוב לפני גיל 21 ולאחר גיל שנתיים. המחלה עשויה לשנות את עוצמתה בהתאם לתקופה ומצבי לחץ. התסמונת שכיחה ברמה של 1% בקרב האוכלוסייה הכללית ונפוצה יותר בקרב בנים.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out LoudPress Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out LoudPress Enter to Stop Reading Page Content Out LoudScreen Reader Support
me-מרכזים לטיפול רגשי

הדרך שלכם ושל היקרים לכם, לשיפור איכות החיים הרגשיים מתחילה כאן ועכשיו

מוקד מידע וזימון תורים:

משפחת ME מתרחבת

רוצה לקחת חלק בעשייה שלנו?