החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות.

מוקד מידע וזימון תורים:

5806*

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות. 
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טיפול דיאדי – מה זה אומר?

מרכז המומחים לטיפול ריגשי 'ME' מהווה כתובת אחת מקצועית לכל אדם המצוי בפני קשיים וזקוק לעזרה מקצועית. במסגרת הטיפולים המוצעים במרכז, מוצע גם טיפול משפחתי המתמקד ביחסי הורה - ילד ונקרא ונקרא טיפול דיאדי. במאמר זה נגולל בפניכם מהו טיפול דיאדי, מה תפקיד המטפל הדיאדי וכיצד הטיפול מתבצע. הבה נתחיל..
טיפול דיאדי – מה זה אומר?

טיפול דיאדי – מה זה אומר?

טיפול דיאדי מהו טיפול דיאדי?

הנחת היסוד בטיפול דיאדי היא שהקשר בין ההורה לילד ממלא תפקיד חשוב מאוד במצבו הריגשי של הילד ולכן באם קיים מחסום מסוים או דפוס התנהגותי בעייתי בקשר בין הילד וההורה ונראה שהוא משפיע על מצבו הרגשי של ילדכם, הטיפול הדיאדי הוא הטיפול המתאים. טיפול דיאדי היא שיטת טיפול רגשי שמטרתה לשפר את התקשורת בין הילד להורה ולחזק את הקשור ביניהם. בטיפול זה משתתפים שלושה אנשים. הראשון הוא הפסיכולוג הקליני או ההתפתחותי (תלוי בגיל הילד/תינוק), השני הוא ההורה והשלישי הוא הילד.

הגישה והחשיבה הטיפולית דיאדית

החשיבה הטיפולית המונהגת בעת הטיפול הדיאדי כוללת אסטרטגיות התנהגותיות-קוגניטיביות (CBT), גישה הומניסטית של קרל רוג'רס לפיה הטיפול מתמקד בהתאם לדרישותיו של הלקוח (המטופל), כאשר תפקידו של המטפל הוא ליצור סביבת טיפול חיובית ולא שיפוטית וזאת על ידי שיקוף רגשות ותחושות הילד וההורה. גישה טיפולית זאת מעודדת את המטופל לחשוף את עצמו ולהשתמש במינימום מנגנוני הגנה כאשר המטרה העיקרית של הטיפול היא לגרום לשינויים בדפוסי החשיבה של המטופל ולשנות אותם ועל ידי כך לקבל את עצמו ולתפקד באופן הנכון ביותר כלפי ילדו. גישה זו מתמקדת בחוויה של המטופל כלפי ילדו ומעודדת אותו לקחת אחריות על בחירותיו האישיות בחיים. העקרונות בהם משתמשים בשיטת טיפול דיאדי הם עקרונות פסיכו אנליטיים.

הטיפול הדיאדי והמטפל

בטיפול המטפל יבחן כיצד ההורה רואה את הילד ומהן האמונות של ההורים לגבי תפקיד הילד במשפחה. הדינמיקה בטיפול תהיה בין צרכי התינוק והילד (חייו הפנימיים) לבין התנהגותו של הילד וצורת התקשרותו עם הוריו (חייו החיצוניים). כאשר המטפל יגיע למסקנה באשר לאופן ההתייחסות של ההורה לילד וכיצד התייחסות זאת משפיעה על ההתפתחות האישית של הילד. המטפל יתייחס לחוויות הריגשיות של הילד וישקף זאת חזרה לילד באמצעות כלים שונים, כמו למשל הבעת פנים ספציפית, מגע ועוד.

טיפול דיאדי הטיפול - הלכה למעשה

ההורה והילד מוזמנים לחדר הטיפול, שם הם יעסקו בפעילות משותפת (שיחה, קריאה, משחק, האזנה לסיפור וכל פעילות אחרת העולה על רוחם). בעוד הם פועלים יחדיו, המטפל ישקיף עליהם וילמד את האינטראקציה ביניהם ובמקרים מסוימים ילווה אותם באופן פעיל. המטרה של המטפל היא ללמוד את היחסים בין ההורה לילד, לזהות את המקומות הבעייתיים אותם ניתן לשנות או לשפר, לשקף להורה ולילד את האופן בו הם מבטאים את הצורך שלהם באופן מילולי ולא מילולי ולהדריך את ההורה/הילד/שני הצדדים כיצד ניתן להגיע לאותו שינוי מיוחל שיוביל לתקשורת טובה יותר וחיזוק הקשר ביניהם. במרבית הפעמים המטפל יציע להורים חבילת טיפול הורה - ילד הכוללת טיפול דיאדי ממוקד (טיפול רגשי לילדים), והדרכת הורים.

חווים תקשורת לקויה עם הילד? חשים שנוצרו ביניכם דפוסי התנהגות שליליים שמעיבים על הקשר החשוב כל כך של הורה - ילד? מעוניינים לתקן את המצב?

פנו אלינו! אנו במרכז ME – מרכז מומחים לטיפול רגשי לילדים, נוער ומבוגרים, מציעים לכם זמינות מקסימאלית, שיטות טיפול מתקדמות, דיסקרטיות, ליווי צמוד וצוות אנשי מקצוע מומחים שיעזרו לכם להגיע לאותה תוצאה נכספת. התקשרו 5806* והתחילו לעבוד על הקשר ביניכם.

מוזמנים לשתף:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out LoudPress Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out LoudPress Enter to Stop Reading Page Content Out LoudScreen Reader Support
me-מרכזים לטיפול רגשי

הדרך שלכם ושל היקרים לכם, לשיפור איכות החיים הרגשיים מתחילה כאן ועכשיו

מוקד מידע וזימון תורים:

משפחת ME מתרחבת

רוצה לקחת חלק בעשייה שלנו?