החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות.

מוקד מידע וזימון תורים:

5806*

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות. 
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קצת אודות חרדות

נכון להיום כחמישה עד עשרה אחוזים מהאוכלוסייה סובלת מהפרעת חרדה ברמה זו או אחרת. הפרעת חרדה היא מצב בו החרדה מוקצנת ומשבשת את תפקודו היומיומי ואורח חייו של האדם. חרדות מלוות בהימנעות, כאשר המטרה של האדם החרד היא להימנע מכל מה שמפעיל את אותו פחד קיצוני. אחד הדברים המאתגרים ביותר הוא הפחד מהפחד ואז מעגל ההימנעות מתרחב יותר ויותר על לפגיעה ממשית בתפקוד. חשוב לדעת שחרדה אינה דבר מולד, אלא מצב שניתן לשנות על ידי טיפול מתאים, כמו למשל טיפול בחרדות cbt.

חרדה יכולה לבוא לידי ביטוי בתסמינים מחשבתיים, פיזיים, התנהגותיים ורגשיים, כמו למשל הימנעות ובריחה, טקסים, התקפי חרדה, עצבים, דאגנות יתר ומחשבות שליליות. כמו כן, חרדה באה לידי ביטוי בתסמינים פיזיים כמו למשל שלשולים, עייפות, שרירים מתוחים, דופק מהיר, בחילות, הזעת יתר ובתסמינים שעיקרם פגיעה בתפקוד, כמו למשל  קושי לישון, פגיעה בתפקוד המיני, קשיי ריכוז ועוד. ישנם סוגים שונים של חרדות, כמו למשל התקפי פאניקה, חרדה חברתית, חרדה מפני משהו ספציפי (פוביה), הפרעת טורדנות כפייתית, הפרעת פוסט טראומה ועוד.

נכון להיום יש אפשרויות טיפול שונות במצבים של חרדות, חלק מהאפשרויות הן טיפול CBT, טיפול תרופתי, טיפול משולב וטיפול פסיכואנליטי. מבין השלושה נמצא שהאפקטיבי ולכן גם הטיפול הנכון ביותר הוא טיפול בחרדות cbt אשר משלב טיפול תרופתי וטיפול CBT. טיפול זה יתייחס לדפוסי החשיבה ולהתנהגות הנובעת כתוצאה מדפוסים אלו כאלו הגורמים לאותה חרדה. בטיפול זה המטופל יקבל כלים מסוימים אשר יאפשרו לו  לזהות את דפוסי החשיבה השליליים שלו ואת ההתנהגות הנובעת מדפוסים אלו ולשנות אותם, דבר שיוריד את רמת החרדה וישלב טיפול תרופתי למטרת הורדת הסימפטומים הפיזיים.

מהי המטרה של טיפול בחרדות באמצעות שיטת ה - סי.בי.טי?

המטרה של טיפול בחרדות CBT היא הקלה בחרדות ומיגור החרדות. שיטה זאת מאמינה כי מצוקה נפשית המובילה לחרדה היא תוצר של דפוס או דפוסי חשיבה שליליים אשר נוצרו בעקבות חוויה לא נעימה בעבר. טיפול קוגניטיבי התנהגותי תמיד יועבר על ידי מטפל מוסמך כמו למשל עובד סוציאלי או פסיכולוג בעל ידע מקצועי וניסיון טיפולי אשר יעזור למטופל להבחין באוטומציה של דפוס החשיבה השלילי שלו, דפוס אשר מוביל אותו לאותה חרדה. לאחר שלב זה, המטפל יעזור למטופל לאמץ בהדרגה דפוס חדש אשר יקל על החרדה.

כיצד הטיפול יתנהל?

  • מפגש עם המטפל- השלב הראשון יהיה מורכב ממפגש בין המטפל והמטופל, שיחה קצרה, ניסוח ברור של מטרת הטיפול ובניית תכנית טיפולית.
  • עבודה על שינוי דפוסי החשיבה של המטופל- לאחר הפגישה מתחילה עבודה הדרגתית על שינוי דפוסי החשיבה של המטופל תוך חשיפה מדורגת לאותה חוויה או זיכרון אשר גורמים לחרדה. חשוב להבין שחרדה היא לרוב תוצאה של דפוס חשיבה בעייתי. למשל, אדם אשר סובל מחרדה מפני חתולים, יחשוב שכל החתולים תוקפים ולכן כל חתול אותו הוא יראה ירצה לנשוך אותו. טיפול התנהגותי קוגניטיבי בחרדות יראה למטופל שחשיבה זו המובילה לחרדה אינה תואמת למציאות ובהתאם המטרה של הטיפול תהיה להחליף את דפוס החשיבה השלישי בדפוס חשיבה חדש וחיובי. כלומר, בסיום הטיפול לאותו אדם יהיה ברור שאמנם יש חתולים שתוקפים, אך לא כל חתול תוקף ולמעשה רוב החתולים לא יתקפו אותו.
  • התנסות בשטח תוך חשיפה הדרגתית – במקביל לשינוי הדפוס החשיבתי, המטופל יצטרך להתנסות בשטח. כאן, המטפל יעודד את המטופל להיות מעורב במצבים דומים בהם האינטראקציה תהיה חיובית וזאת לעומת האינטראקציה השלילית שהייתה בעבר וזאת אשר הובילה למצב של חרדה. בדרך כלל התהליך עצמו הינו הדרגתי ותוך כדי חשיפה המטופל משתמש בכל מיני כלי הרפיה אשר עוזרים לו להוריד את מפלס החרדה והמתח. ברגע בו אותו אדם חרד מפרש את האירוע או אירועים סביבו באופן מציאותי ופורפורציונלי, רמת החרדה יורדת פלאים.

חשוב להבין שפעמים רבות החרדה מובילה את המטופל להימנעות מסיטואציות, מקומות ואנשים. כלומר, אם המטופל חרד מכלבים הוא ימנע להגיע אל ביתם של חברים, כי יש שם כלב. הוא ימנע מטיול בפארק כי יש שם כלבים וכן הלאה. באם הוא סובל מחרדה חברתית הוא ימנע ממקומות הומי אדם וכן הלאה. בטיפול CBT לחרדה, הוא ייחשף בהדרגתיות לכלבים, ילמד כיצד לשנות את החשיבה שלו וההתנהגות לצידה ופעמים רבות יצליח לזכות בהקלה ואף במיגור אותה חרדה.

מעוניינים במידע אודות טיפול CBT לסובלים מחרדות? המומחים של מרכז ME לטיפול רגשי,  ממתינים לכם ב - *5806

מוזמנים לצור איתנו קשר

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out LoudPress Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out LoudPress Enter to Stop Reading Page Content Out LoudScreen Reader Support
me-מרכזים לטיפול רגשי

הדרך שלכם ושל היקרים לכם, לשיפור איכות החיים הרגשיים מתחילה כאן ועכשיו

מוקד מידע וזימון תורים:

משפחת ME מתרחבת

רוצה לקחת חלק בעשייה שלנו?