החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות.

מוקד מידע וזימון תורים:

5806*

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות. 
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

3 טיפים שיעזרו לכם להירגע מהחששות לגבי הקורונה

משווים אותה לשפעת הספרדית, לסארס ולמגיפות אחרות. מדי שעה ניתן לשמוע או לקרוא את דעתו של מומחה אחר בדבר אותה מגיפה עולמית אשר מעסיקה את חיינו בחודש האחרון וזו אשר הצליחה לעצור כליל את שגרת חיינו וחיי ילדנו. אמנם עדיין אי אפשר לשלוט במגיפת הקורונה וזאת משום שמדובר על נגיף חדש אותו העולם עדיין למד, אך אנחנו בהחלט יכולים לשלוט בדרך בה נבחר להגיב לגביה. אמנם חשוב לא להתעלם מהמצב ולהישאר קשובים ומודעים אליו ואף לבחון אותו בראייה רחבה ומציאותית שכן כל אלו יעזרו לנו להבין אותו. אך במקום להיכנס לדאגה וחרדה, חשוב שנהיה קשובים לעצמנו ונבין שאנו בהחלט יכולים להקל על עצמנו ועל הסובבים אותנו על ידי כך שנבחר כיצד להגיב. למעשה, כאן ידנו על העליונה, חיינו יתנהלו בהתאם לתגובות ולהלך הרוח שלנו. אז איך ניתן להישאר רגועים בתקופה כה לחוצה? המשיכו לקרוא..

טיפ מספר 1 – עשו את מה שאתם יכולים לעשות

יש דברים בהם לא ניתן לשלוט ויש דברים עליהם ניתן לשלוט, כמו למשל התגובה שלנו לקורונה. למעשה, בתקופה לא פשוטה זאת יש לכם שתי אפשרויות: האחת היא להמשיך ולפחד ואילו האחרת היא לפעול על מנת להתגונן מפני הקורונה וזאת באמצעות יישום הדברים הבאים:

  • הקפדה פיזית - הישארו בבית, הזמינו מסיכות, הזמינו משלוחי מזון דרך הרשת והקפידו על שטיפת ידיים במים וסבון לעיתים תכופות.
  • התגוננות חברתית ומשפחתית – בתקופת הקורונה יש להימנע מכל מפגש חברתי, באם מדובר על מפגש עם חבר אחד או מספר חברים. דבר זה כולל גם מפגשים משפחתיים ובעיקר עם האוכלוסייה המבוגרת והפגיעה מאוד של המשפחה (סבא וסבתא). מה שכן ניתן לעשות הוא לשמור על קשר באמצעות תוכנות צ'ט בסמארטפון ואף לשוחח באמצעות וידאו באפליקציית זום, וואטסאפ, פייסבוק ואפליקציות נוספות.
  • מסבירים ומגנים על המשפחה - חשוב שתדברו עם הילדים ותסבירו להם אודות החשיבות של שטיפת ידיים וכיצד השטיפה קשורה להגנה על החיים של כל אחד מחברי המשפחה. בנוסף, חשוב לדבר איתם גם על חשיבות הבידוד ושמירת מרחק מאנשים וחברים. במעבר חד להורים...אם ההורים שלכם מבוגרים, חשוב שתדאגו לבצע עבורם הזמנה אינטרנטית וזאת על מנת לוודא שיש להם הכל.
  • הגנה כלכלית – יש לברר עם המנהל שלכם האם יש אפשרות של עבודה מהבית. באם אין אפשרות כזאת חשוב שתעשו תכנית עבודה שעיקרה הוצאה חכמה וחיסכון של כסף.
  • הגנה על המערכת החיסונית והקפדה על בריאות הגוף - פעילות ספורטיבית חשובה לבריאות של כל אחד ואחת מאיתנו ולכן חשוב שתקפידו להתאמן גם בבית. אמנם מדובר על אימונים אשר שונים מהאימונים להם הורגלתם בחוץ או בחדר כושר, אך עדיין מדובר על אימונים אפקטיביים.

טיפ מספר 2 – לומדים להתמקד בדברים החיוביים בחיים

מתעדכנים לכל אורך שעות הערות שלכם בכל הקשור אל הקורונה? קרוב לוודאי שאתם מכניסים את החרדה אל תוך חייכם ואף "מדביקים" את האנשים היקרים לכם בפחדים אלו ולכן חשוב שתתרכזו בדברים הנכונים.

חשוב להבין שהנושא בו מתמקדים הוא זה שתופס שליטה במוח. כלומר, אם תעסקו כל היום בקורונה, הקורונה תלווה אתכם לכל אורך היום וקרוב לוודאי שתגרום לכם לפחדים רבים. לעומת זאת, אם התודעה שלכם תהיה חיובית ותחשבו מה אתם יכולים לעשות על מנת להגן על עצמכם ועל יקירכם מהקורונה, התודעה שלכם תהיה מלאה במחשבות חיוביות שיזכירו לכם שאתם עושים הכל על מנת להישאר בטוחים ולכן אין שום סיבה שתדבקו בקורונה.

מומלץ שתבחרו משפט חיובי אשר עושה לכם טוב ותחזרו עליו כמו מנטרה לאורך כל היום ובייחוד כאשר מחשבה שלילית מסתננת אל חייכם. המנטרה יכולה להיות: " אני ומשפחתי עושים הכל על מנת לשמור על בטיחותנו ואנחנו נהיה בסדר גמור". במקביל, חשוב שתצמצמו את החשיפה שלכם למקורות מידע אודות הקורונה. שכן, צריכת מידע מוגזמת תוביל לכך שתתחילו לחיות "בעולם הקורונה" וזאת במקום שתחיו בעולמכם. ההמלצה היא להתעדכן לא יותר מפעם או פעמיים ביום בכל הקשור אל הקורונה. כבו את הטלוויזיה וצאו מאותן קבוצות העוסקות בעניינים קורונה בטלגרם, בפייסבוק ובאפליקציות נוספות. אנו מבטיחים לכם שאם תימצא תרופה, אתם תדעו על כך מאותה פעם או פעמיים ביום בהם אתם מתעדכנים.

טיפ שלישי – לא מוותרים על תחזוקת הגוף והנפש

המטרה שלנו היא לשמור על מערכת חיסונית חזקה  ולשם כך אנחנו צריכים לשמור על גופנו ובריאותנו גם אם אנחנו סגורים בבית ואין באפשרותנו היכולת להגיע אל חדר הכושר או לבצע הליכות/ריצות בחוץ.  בכדי ליהנות מתחזוקה מקסימאלית של גוף ונפש אנו ממליצים להקפיד על הדברים הבאים:

  • שינה – השינה משפיעה על המערכת החיסונית ולכן חשוב שלא תוותרו על 7-8 שעות שינה בלילה. אם קורה ואתם מתקשים להירדם משום המצב או משום הרגלים לקויים בלילה, השלימו שעות שינה בצהרים. שינה טובה תאפשר לגופכם להיות חזק יותר ופחות חשוף למחלות.
  • תזונה נכונה – אמנם קשה לסגור את הפה כאשר אנו נמצאים בסביבה הטבעית שלנו וכאשר המקרר מלא בכל טוב, אך אין ברירה אם אנחנו רוצים להישאר בריאים וחיוניים. ההמלצה היא להימנע מאכילת מאכלים מעובדים, מלאי מלח וסוכר, אלא להקפיד ולאכול ירקות ופירות (ויטמינים שיעזרו לגוף שלכם במניעת מחלות) ומאכלים בריאים נוספים אשר יתרמו רבות למערכת החיסונית שלכם. באם יש לכם מחסור בויטמינים (מויטמין B ועד ויטמין D ), זה הזמן להקפיד על נטילתם. בנוסף, נאמר שהאבץ תורם רבות למערכת החיסונית ולכן ההמלצה היא לברר עם רופאת המשפחה שלכם האם מותר לכם לצרוך אבץ (לא מתאים לכל אחד).
  • כושר גופני – לא מוותרים על כושר גופני גם כאשר נמצאים בבית. להיפך, ההמלצה היא לנצל את ההזדמנות להרזות ולהיכנס לכושר. השתמשו באופני כושר או הליכונים אשר יעזרו לכם לפתח סיבולת לב ריאה ואף לשרוף אנרגיה רבה. דבר זה תקף כמובן גם לאנשים שרגילים לפעילות גופנית יומיומית. אם אין לכם מכשירי כושר בבית, תוכלו לרדת ולעלות במדרגות ואף לעשות הליכות בתוך הבית (המטרה היא להגיע ל- 10,000 צעדים מדי יום על מנת לשמור על בריאות).
  • תקדישו זמן לעצמכם – כן. גם אם את אמא והילדים מחייבים את תשומת ליבך לאורך רוב שעות היום, אל תוותרי על הזמן לעצמך (הדבר תקף גם לאבא כמובן). החליטו על מספר דקות מדי יום שיוקדשו לנשימה ארוכה שלכם לבד. תוכלו ליישם את הדברים על ידי אמבטיה חמה, מדיטציה או כניסה לחדר אחר בבית על מנת לקרוא או לשוחח עם חברה. חשוב שתמלאו את המצברים הנפשיים שלכם.
  • יוגה מדיטציה ועוד – הקפידו לשלב בסדר היום שלכם תרגילי נשימה עמוקים, דבר שיכול לעזור לכם להרגיע את עצמכם. ניתן להשיג מטרה זאת על ידי מדיטציה יומית, קלטת דמיון מודרך, טאי צ'י או יוגה.

יחד, נעבור את התקופה הזאת בהנאה!

מוזמנים לצור איתנו קשר

מוזמנים לשתף:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out LoudPress Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out LoudPress Enter to Stop Reading Page Content Out LoudScreen Reader Support
me-מרכזים לטיפול רגשי

הדרך שלכם ושל היקרים לכם, לשיפור איכות החיים הרגשיים מתחילה כאן ועכשיו

מוקד מידע וזימון תורים:

משפחת ME מתרחבת

רוצה לקחת חלק בעשייה שלנו?