החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות.

מוקד מידע וזימון תורים:

5806*

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות. 
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

5 טיפים להתמודדות עם נגיף הקורונה בישראל

נגיף הקורונה, המכונה גם בשם 'קוביד 19' הוא נגיף חדש אשר מהווה מקור חרדה לרבים מאיתנו. למרות שנגיף זה החל את דרכו במחוז חוביי בסין ואף אחד לא חשב על כך שהוא יחצה את גבולות המדינה בעלת היקף האוכלוסייה הגדול בעולם, נכון לחודש מרץ 2020 , נגיף הקורונה הצליח לחצות גבולות והגיע למדינות רבות בעולם וגם לישראל, מאלץ את כולנו להתרגל ולחיות במציאות חדשה בה ריחוק פיזי שהוביל גם לריחוק חברתי הפך לחובה.
5 טיפים להתמודדות עם נגיף הקורונה בישראל

פחד טבעי מסיכון חדש

חשוב להבין שטבעי שנגיף חדש ולא מוכר שמסכן חיים וגורם לסימפטומים שונים, מפחיד את רובינו, אך חשוב לנו לומר לכם שניתן להישמר מפני הדבקה בנגיף זה כל עוד פועלים לפי הנחיות משרד הבריאות. הנחיות שעיקרן  ריחוק פיזי וחבישת מסיכת פנים כאשר יוצאים מהבית או שוהים במרחבים משותפים. אז מדוע אנחנו עדיין כל כך מפחדים ממנו? כי רוב האנשים מפחדים מסיכונים חדשים וזאת בהשוואה אל סיכונים מוכרים אליהם התרגלנו.  

הרי שאי אפשר להתעלם מכך שאנחנו לא מכירים את הקורונה כפי שאנחנו מכירים את השפעת. שהרי העובדה שאנחנו מכירים וירוסים אחרים מאפשרת לנו לפעול בדרך שכבר הוכחה כבטוחה וגם אם קורה ואנחנו נדבקים אנו יודעים כיצד לטפל בעצמנו, מה יש לעשות על מנת להקל על עצמנו ומהו פרק זמן הנדרש להחלים. יש לנו את הביטחון של הידיעה והפעולה, דבר אשר בא לידי ביטוי בקבלת חיסון ואם קורה ונדבקנו אנו יודעים מהם התסמינים, מהי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הווירוס ושתוך שבוע קרוב לוודאי שהכל יעבור ונתפקד כמו בעבר.

לעומת זאת, המידע לגבי הקורונה מועט ורובו לוטה בערפל. נכון לחודש אפריל של שנת 2020 אין לנו את המידע הנדרש על מנת להתכונן אליו כראוי ורופאים ומומחים שאמורים להגן עלינו אינם יכולים לספק לנו את תשובות, חיסונים או תרופות שיעזרו לנו להבטיח לעצמנו שבסופו של דבר הכל יהיה בסדר. הקורונה הוא נגיף חדש אותו עדיין לומדים ומצב זה של אי וודאות הוא זה שמעורר ברוב המקרים את החרדה אצל מרבית האנשים. למרות כל זאת עדיין יש לנו אפשרות להתמודד עם החרדות שלנו הנוגעות לנגיף זה.

טיפ 1 - בוחרים מקור מידע יחיד ואמין

כיצד ניתן להתמודד עם החרדה המלווה אותנו בכל הקשור אל נגיף הקורונה? הדרך הטובה ביותר להתמודדות היא למצוא מקור מידע אמין, כמו למשל אתר האינטרנט של משרד הבריאות ולהחליט לשאוב את כל המידע הנדרש, אך ורק מאותו אתר מהימן. זוהי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם שמועות ("פייק ניוז") אשר מופצות ברשת האינטרנט ונשלחות כהודעות לטלפונים הניידים של רבים מאיתנו. חשוב להקפיד לבחור מקור מידע אמין אשר מספק מידע לציבור הישראלים ולהתחייב לדלות מידע אודות הקורונה אך ורק ממנו ולבטוח במידע אותו הוא מפרסם.

טיפ 2 - שומרים על פרספקטיבה

התחייבו לשמור על פרספקטיבה נכונה בכל הקשור אל הקורונה בישראל. חשוב  שתזכירו לעצמכם שנכון להיום כמות החולים המאומתים בישראל קטן יותר מרוב מדינות אירופה ומארצות הברית. אמנם משרד הבריאות וראש הממשלה עושים את כל המאמצים האפשריים  לספק לכם מידע אודות הנגיף וזאת על מנת שתקפידו לקיים את ההנחיות לציבור ואמנם יש סיקור תקשורתי רב בכל הקשור אל הקורונה, אך אין זה אומר שמשהו יקרה לכם או ליקירכם. אם אתם נשמעים לכל ההנחיות אין סיכון מיידי לכם ולמשפחה שלכם.

טיפ 3 - שתפו את הילדים והסבירו להם מה קורה – הסבירו להם על הקורונה

חשוב שתערכו שיחה כנה ורגועה עם הילדים אודות הקורונה. חשוב שתזכרו שהילדים חיים אתכם, נשארים בבית משום שבית הספר והגנים נסגרו משום המצב, רואים טלויזיה ועדים לשינויים בשגרת החיים. בנוסף, הילדים ניזונים מכם בכל הקשור אל הקורונה. לכן חשוב מאוד שתשדרו להם רוגע, ביטחון ויציבות ונסו לנהל שגרה מסוימת בתוך המציאות החדשה. כל אלו יעזרו להם להוריד חרדה ולהסתגל ביתר קלות למצב החדש. חשוב לקחת בחשבון שגם כאשר יפתחו את מסגרות החינוך ביישוב בו אתם מתגוררים חשוב שתשוחחו עם הילדים על השגרה החדשה אותה הם יחוו בכיתה (המורים ושאר הצוות החינוכי יעטו מסיכה, כל ילד ישב בנפרד ועוד), וזאת על מנת למנוע מהם חרדות מיותרות כתוצאה ממצב חדש ולא מוכר.

טיפ 4 - אל תוותרו על קשר חברתי

אמנם המציאות מכתיבה שמירה על קשרים חברתיים באופן שונה מזה אליו הורגלנו עד היום, אך עדיין  ניתן וחשוב לשמור על קשרים חברתיים באמצעות הטלפון, הרשתות החברתיות, תוכנת ה- ZOOM, ה- FACE TIME ותוכנות נוספות שיעזרו לכם לחוש "נורמליים" גם בימים סוערים ולא שגרתיים אלו. נסו לעסוק בנושאים חברתיים שונים וזאת במקום להתמקד אך ורק בכל הקשור אל הקורונה.

טיפ 5 - אל תתביישו לבקש עזרה

אם אתם חרדים וחשים שאינכם יכולים להשתלט על החרדות שלכם. אם אתם חשים שאתם מוצפים רגשית, בדיכאון אשר משפיע על התפקוד שלכם ועל הקשר שלכם עם הסובבים אותכם, אם אתם חשים שאתם מסתגרים, חשוב שתפנו כמה שיותר מהר לגורם מקצועי, כמו למשל פסיכולוג, פסיכיאטר או קבוצת תמיכה כלשהי.

הצוות המקצועי של מרכזים לטיפול רגשי ME עומד לרשותכם בכל מצב בו אתם חשים שאתם זקוקים לעזרה. אנו מאגדים את כל אנשי המקצוע תחת קורת גג אחת ומחויבים לעזור לכם בכל מצב של מצוקה. תוכלו לפנות אלינו דרך הצ'ט באתר או בכוכבית 5806

מוזמנים לצור איתנו קשר

מוזמנים לשתף:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out LoudPress Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out LoudPress Enter to Stop Reading Page Content Out LoudScreen Reader Support
me-מרכזים לטיפול רגשי

הדרך שלכם ושל היקרים לכם, לשיפור איכות החיים הרגשיים מתחילה כאן ועכשיו

מוקד מידע וזימון תורים:

משפחת ME מתרחבת

רוצה לקחת חלק בעשייה שלנו?