החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות.

מוקד מידע וזימון תורים:

5806*

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
החזרים מקופות חולים וביטוחים פרטיים על חלק מהשירותים.
כל האבחונים מוכרים ע"י משרד הבריאות. 
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מהו טיפול סיביטי?

טיפול סיביטי הינו שיטה טיפולית. טיפול התנהגותי קוגניטיבי הינו אחד מהטיפולים הנחקרים ביותר והמיושמים ביותר במהלך השנים האחרונות והוא מורכב מכל מיני שיטות טיפוליות שבהן משולבים עקרונות קוגניטיביים והתנהגותיים. שיטה טיפולית זו מושתתת על התיאוריה הביהביוריסטית' והנחת הבסיס של הטיפול היא שהפרעות רגשיות מקורן בדפוסי חשיבה מעוותים ולא מועילים.  גישה זו יעילה לטיפול במגוון רחב של בעיות, ביניהן דיכאון, הפרעות חרדה, PTSD (הפרעה פוסט טראומטית), הפרעה טורדנית ועוד. במרכז ME המטפלים משתמשים בשיטה טיפולית זו על מנת לעזור למטופל לפתור את הבעיה ממנה הוא סובל. כל המטפלים המשתמשים בשיטה זו הוא מטפלי CBT מוסמכים.

טיפול התנהגותי – קוגניטיבי – ההסבר העממי

טיפול קוגניטיבי הוא טיפול שעיקרו הכרה. כלומר שיטת טיפול באמצעותה מתמקדים בדרך החשיבה שלנו וכיצד אנו חווים את הדברים בצורה סובייקטיבית. כאשר אנו מזהים שעצם  המחשבות שלנו, הן אלו אשר גורמות לאתגרים עימן אנחנו מתמודדים ולבעייתיות שלנו, אנחנו יכולים לעבוד על שינוי הפירוש שנתנו למחשבות אלו עד היום ולהחליף את אותן מחשבות במחשבות אחרות ובתובנות אחרות אשר יעצימו אותנו ובכך ימנעו מאיתנו את אותה המצוקה והתגובה הקשה למצוקה אותה חווינו עד תחילת הטיפול. הנחת היסוד כאן הוא שהתגובה של המטופל מתבססת על תכנים מחשבתיים פנימיים שלנו ועל אלו ניתן להשפיע ואף לשנות.

הטיפול ההתנהגותי יעזור לשינוי דפוסי ההתנהגות המזיקים של המטופל ויחזק את ההתנהגויות המועילות. בנוסף, באם יש צורך המטופל יחליף את הדפוסים הקיימים בדפוסים התנהגותיים חדשים המותאמים למציאות. טיפול התנהגותי מבוסס על התיאוריה הביהביוריסטית, שעקרונותיה הם התניות (אופרנטית וקלאסית).

בסיס ההנחה הטמון במודל המשולש הקוגניטיבי הוא שהמחשבות, הרגשות וההתנהגות של האדם קשורים אחד לשני וכל הזמן מושפעים אחד מהשני. האופי המעגלי של אלו מוביל לכך שהמטרה של המטפל היא להוביל את המטופל למודעות למחשבות אשר גורמות לרגשות מסוים ולאחר מכן להתנהגות מסוימת אצלו ולאחר מכן לשבור את אותו מעגל אוטומטי על ידי שינוי של אחד השלבים ובהתאם המטופל ילמד מחדש אודות היכולות שלו.  הוא יבין מדוע הוא פיתח קושי ובעיות שונות ואיזה תהליכים חזרתיים משמרים את אותן בעיות בחייו.

טיפול סיביטי - דברים נוספים אותם חשוב לדעת

  • שינוי אופן ההסתכלות - השורה התחתונה של טיפול סי בי טי הוא שאם משנים את צורת ההסתכלות על הדברים, הדברים עליהם מסתכלים, משתנים.
  • המטרה – הפחתת מוצקה נפשית על ידי התנהגותו היומיומית של המטופל.
  • בסיס - טיפול זה קצר מועד ומתבסס על קוגניציה, כלומר על התפיסות של המטופל, המחשבות שלו, האמונות שלו וכמובן על ההחלטות שלו.
  • שותפות - גישה זו שמה דגש על התנהגותו של המטופל, האמונות שלו והמחשבות שלו ולכן המטופל הוא שותף פעיל בתהליך זה.
  • פגישות – מכוונות מטרה. בעלות מטרות ברורות. מוגבלות בזמנים.

טיפול CBT – כיצד הוא מתנהל?

שיחה ביניכם לבין המטפל שלכם.  באמצעות דיאלוג משותף, המטפל יסייע לכם לזהות את התכנים הבעייתיים בחייכם. הוא יראה לכם שתכנים אלו לרוב מבוססים על כל מיני חוויות ופחדים ולא בהכרח על המציאות כפי שהיא. המטופל והמטפל יחדיו יבחנו את הפרשנות של המטופל לתכנים אלו, ינתחו את הפרשנות והתגובה של המטופל לאותו תוכן וינתחו את הדברים וזאת במטרה לאזן ולתקן את המחשבה.

במהלך החלק ההתנהגותי של הטיפול, המטפל ישתמש באותה טכניקה או טכניקות בהן הוא בחר, כך שהמטופל יקבל בטיפול כלים שונים באמצעותם הוא יוכל ללמד לשלוט בחרדה ולשנות את חייו. חלק מאותם כלים הם תרגלי נשימות, תרגילי הרפיה, תרגילי חשיבה, חשיפה ואימון.

טיפולי CBT – סוגים שונים של טכניקות

יש סוגים שונים של שיטות טיפול המתייחסים להיבט ההתנהגותי קוגניטיבי, כמו למשל:

  • MCBT – טיפול מיינדפולנס. טיפול זה יעיל ביותר להתמודדות אל מול העומס והמתחים של החיים. טיפול באמצעות שיטה זו יעזור בהפחתת ההתנהגויות האוטומטיות ויעזור להשיג קצת שקט בתוך עומס החיים. בתרגול של שיטה זו מפתחים את מיומנות הריכוז, ההתעסקות בהווה ופינוי המחשבות שלנו וזניחת השיפוטיות יתר.
  • ACT – שיטת טיפול זו מכונה 'טיפול בקבלה ומחויבות'. טיפול זה פותח על ידי HAYES בסוף שנות התשעים. כאן מוצעות כמאה טכניקות טיפוליות בהתאם לשיטה זו , והטכניקה הנבחרת מותאמת אישית למטופל. כאן המיקוד מושם על תהליכי החשיבה והאופן בו התודעה של האדם פועלת ולא על התכנים עצמם. (לא על תכני החשיבה של המטופל). הנחת העבודה היא שבכדי ליצור שינוי פסיכולוגי, חשוב שהמטופל יחווה את רגשותיו ויחוש כיצד אותם רגשות גורמים לו להתנהג. המטופל יקבל וברצון את האירועים הפסיכולוגיים אותם הוא חווה מבלי הניסיון לשנות אותם. שכן, כל שינוי מתחיל בקבלה וכאן הקבלה היא אמצעי לחיזוק התנהגות חיובית, כלומר התנהגות יעילה וגמישה. כאן מושג המפתח הינו 'גמישות פסיכולוגית).
  • DBT – טיפול דיאלקטי התנהגותי. כאן הגישה פרקטית יותר בהשוואה אל ACT. שיטה זו מציעה דרך פרגמטית לטיפול במצוקה הנפשית.  שיטה זו מיועדת בעיקר לילדים ומבוגרים הסובלים מקושי בוויסות הרגשי.
  • חשיפה ממושכת – טיפול זה המכונה גם טיפול PE, הוא סוג של טיפול בחשיפה הדרגתית לטראומה אשר אידיאלי במקרים של OCD, חרדה חברתית, PTSD ופוביות שונות. הטיפול מבוסס על חשיפה הדרגתית לאירוע הטראומטי בדמיון המטופל באופן מבוקר מוגן, כאשר המטרה היא הפחתת המחשבות הטורדניות בעקבות אותו אירוע. תהליך החשיפה לאירוע הטראומטי יאפשר למטופל ליצור הפרדה בין האירועים אותם הוא חי בהווה לבין האירוע הטראומטי שחל בעבר ולאט לאט ליצור מציאות עכשווית בטוחה. כל טיפול נמשך כשעה וחצי ופרוטוקול המפגשים הוא עד 12 מפגשים. חשוב לדעת שטיפול זה מבוסס על מחקרים שמצביעים על כך ששיטה זאת מפחיתה זיכרונות חדירים בהווה וששיטה זו מאפשרת השבת תחושת שליטה על זיכרון הטראומה על כל ההשלכות שלו.

לסיכום, באם אתם סובלים מחרדות, פוביות, חרדה חברתית, פוסט טראומה, בעיות קשב וריכוז ועוד, טיפול סיביטי, טיפול קצר מועד, מכוון מטרה, יעזור לכם לטפל בשורש הבעיה באמצעות כלים פרקטיים אשר ישרתו אתכם לכל אורך החיים.

לפרטים נוספים חייגו *5806

מוזמנים לצור איתנו קשר

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out LoudPress Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out LoudPress Enter to Stop Reading Page Content Out LoudScreen Reader Support
me-מרכזים לטיפול רגשי

הדרך שלכם ושל היקרים לכם, לשיפור איכות החיים הרגשיים מתחילה כאן ועכשיו

מוקד מידע וזימון תורים:

משפחת ME מתרחבת

רוצה לקחת חלק בעשייה שלנו?